Az MTA teljesítmény-központú, magas presztízsű országos ösztöndíja a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj. A támogatással kutató, munkájukról szóló jelentésükre kiemelkedő minősítést kapó ösztöndíjasoknak az Akadémia emléklapot adományoz. Közülük a legjobbak pedig MTA Bolyai-plakett kitüntetésben részesülnek. Idén tizennégy kutató nyerte el a rangos elismerést, köztük a Fraknói Kutatócsoport tudományos főmunkatársa, Fedeles Tamás, aki kutatásai során a magyar egyház és az Apostoli Kamara 14–15.

2020. október 15.

A Kutatócsoport vezetője, Tusor Péter a PPKE által szervezett 450 éve született Pázmány Péter című tudományos konferencián tartott előadást Pázmány Péter alakja a vatikáni történeti kutatások tükrében címmel. Előadásában az eddigi kutatásai alapján három fő területet mutatott be: a Pázmány érseki kinevezésekor lefolytatott kánoni vizsgálat jegyzőkönyveitnek elemzését, magának a kinevezésnek a mikropolitikai vizsgálatát, valamint az 1632-es római követjárásának a történetét.


2020. október 7.

Kanász Viktor, a Kutatócsoport tudományos segédmunkatársa 2020. október 8-án Pázmány Péter születésének 450. évfordulója kapcsán tartott évnyitó előadást a Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSz) Történelem- és Politikatudományi Osztályán a Pázmány-kutatás legújabb eredményeiről a Falk1 Rendezvényközpont Barokk termében.


2020. október 8.
  • 0
  • 1
  • 2

A Magyar Tudományos Akadémia és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoportja mint ‘Lendület’ Egyháztörténeti Kutatócsoport 2012 júniusában alakult meg az Egyetem 1999-ben Erdő Péter rektor által alapított Egyháztörténeti Kutatócsoportja mellett.

 

Tovább >>

Legfrissebb kiadvány

Tudomány-népszerűsítés

Schvéd Brigitta
Újkor.hu

Az MTA–PPKE Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoport az elmúlt évekhez hasonlóan idén is – immár hatodik alkalommal – megrendezte hagyományos nyári tudományos programját, a Fraknói Nyári Akadémiát.

Események

- Könyvbemutató a Központi Papnevelő Intézetben