A CVH újabb teljes kötetei pdf-n

A vatikáni–magyar történeti könyvsorozat (Collectanea Vaticana Hungariae) rendeltetése a Kutatócsoport fő kutatási területén születő tudományos eredmények egységes arculatú, színvonalas, a nemzetközi tudományosság számára is használható és hozzáférhető publikálása. Célunk, hogy az egyes kötetek teljes terjedelmükben pdf-változatban, illetve az újabb munkák e-book formájában online is hozzáférhetővé váljanak.
A CVH vol. I/1–2 és tom. II/1–2 után mostantól az összes, 2012-ig megjelent könyv letölthető pdf-változatban a sorozati honlapról: CVH I/3; CVH I/4; CVH I/5; CVH I/6; CVH I/7, valamint a Kutatócsoport vatikáni ‘Lendület’-programját előtanulmányok formájában vázoló CVH I/8; továbbá CVH II/3; CVH II/4.
E-book formájában, külön ISBN-számmal ellátva a következő teljes kötetek használhatók már digitális formában is: CVH I/11 és II/5; illetve a nem a vatikáni kutatásokra alapuló vizsgálatok eredményeit közreadó Collectanea Studiorum et Textuum vol. I/2 és tom. II/1.
Az online egyelőre csupán részlegesen hozzáférhető CVH/9–10 és CST I/1 kötetek előkészítése folyamatban, digitális megjelentetésük 2016 során esedékes. Ezzel a Kutatócsosport két specifikus szakmai sorozata hiánytalanul elérhető lesz a világhálón.